De methode vanuit Schoonoord

Wij willen vanuit Schoonoord een revolutie opzetten. Een kleine revolutie, want de meeste mensen zijn al bekend met het idee dat we hebben. Het gaat om het gebruiken en verbranden van alles wat we binnenkrijgen. Waar de meeste praktijken inzetten op het voedsel aanpassen, gaan wij naar de andere kant van het verhaal. Wij willen er juist voor zorgen dat het voedsel dat we eten ook echt gebruikt wordt.

Uiteraard is elke dag fastfood of elke dag bier niet goed voor de lijn. Maar moet je echt elke gram gaan wegen en alles laten staan om op het juiste gewicht te komen? Wij vinden van niet. Meer bewegen en wat andere aanpassingen zijn vaak veel zinniger en hebben meer effect.

Waarom deze methode?

Mensen die gebruikmaken van verschillende shakes en afvaldrankjes, merken dat zij snel gewicht verliezen. Deze mensen krijgen doorgaans het gewicht er weer net zo snel bij wanneer zij met de shakes stoppen. Dit geldt ook voor de mensen die gebruikmaken van pillen om gewicht te verliezen. Het zijn manieren die alleen werken wanneer je ermee bezig blijft.

Dat is niet de oplossing. Het is een manier om de problemen vooruit te schuiven, maar een manier om echt af te vallen is het niet. Daarnaast is het op en neer gaan met het gewicht op een constante basis niet gezond voor het lichaam. Voor jouw lichaam is het juist beter om een geleidelijke lijn aan te houden.

Om dit voor elkaar te kunnen krijgen, moet je de manier waarop je leeft aanpassen. Dat kan heel geleidelijk en dat is de kracht van onze methode.

Stap voor stap, letterlijk!

Wanneer je een gezonder gewicht wilt en een gezonder en fitter lichaam, dan is het belangrijk om in beweging te komen. Dat kun je helemaal zelf. We drukken je geen sportschoolabonnement in handen, we zeggen je niet hoeveel je moet gaan bewegen. Wat we willen, is dat je zelf een plan opstelt, waarbij je de eerste dagen langzaam begint met het maken van wandelingen of fietstochten. Uiteraard kun je ook gaan roeien, of andere manieren bedenken waarop je meer kunt bewegen. Twee van de mensen die samen de methode volgen, besloten om te gaan tennissen bijvoorbeeld.

De truc is dat jouw lichaam steeds beter gewend raakt aan de nieuwe eisen die je stelt. Je bouwt spierkracht op en je verliest steeds iets meer gewicht. Dat betekent dat je beter in je vel komt te zitten en het bewegen op kunt gaan bouwen. Je kunt vaker gaan tennissen, langere afstanden gaan lopen, of lopen met een zware tas. Wanneer jouw lichaam ook daar aan gewend is, kun je verder gaan met opbouwen.

Dit is een manier om gewicht te verliezen, maar voor veel mensen betekent het juist dat zij aan zullen komen door de methode. Spieren zijn namelijk zwaarder dan vet. Wil je echt weten hoe je het doet, kijk dan niet naar de weegschaal, maar meet de omvang van jouw buik. Hoe minder buikvet je hebt, hoe beter je bezig bent met het volgen van de methode. Dit is niet alleen lichamelijk goed te merken, ook geestelijk zal het de vruchten af gaan werpen.

 

Lees meer